Продукти і технології резюме

Вода, очищена системами ECOSOFT - один із секретів відмінного смаку львівського пива

Ecosoft при участии дилера в Западном регионе — компании «ЗІКО» — сотрудничает с лучшими львовскими пивоварнями.

Одна из них — знаменитый «Кумпель», первый ресторан с собственной мини-пивоварней во Львове, где установлено оборудование Ecosoft. Главный пивовар «Кумпеля» — Тарас Фалык, известный знаток и уникальный специалист в пивной отрасли. Ecosoft поговорил с Тарасом о правильной воде для пива и о том, как выбрать установку для ее очистки.

— Тарас, какая вода нужна для создания поистине вкусного и качественного пива? Как отразится на вкусе пива неправильно подготовленная вода?

— Вода — це основний компонент пива, оскільки її вміст складає 80–90%. Тому наступній після вибору обладнання етап підготовки заводу до запуску — це аналіз води і підбір водоочищення. Вода для пивоваріння повинна відповідати ДСанПіН про питну воду за всіма параметрами, окрім твердості та вмісту заліза. Ці два показники повинні бути якомога менші. Хоча існують теорії, що для певних сортів пива необхідно використовувати воду з більшою твердістю. Ми на своїх пивоварнях дотримуємося стандарту 0,4–0,8 мг-екв/л. Це дає можливість варити пиво хорошої якості і сприяє тривалій роботі обладнання. Також важливим фактором є відсутність в воді хлору. Його необхідно видалити та обробляти воду ультрафіолетом.

Передплатіть, щоб прочитати повну новину