Під керівництвом доцента Технологічного університету Монтани Кетрін Зодроу, група вчених дослідила процес ферментації за використання суміші цукру, чорного чаю, дистильованого білого оцту та води. При контакті з повітрям отримана рідина утворює тонку проникну мембрану, відому як SCOBY (симбіотична культура бактерій та дріжджів). Ця мембрана містить листи целюлози, які синтезовані бактеріями Acetobacter.
В рамках дослідження були взяті зразки води з двох водоймищ та річки в штаті Монтана. Для проведення процесу фільтрації дослідних зразків води було паралельно використано SCOBY та комерційна полімерна фільтруюча мембрана. Незважаючи на те, що обидві мембрани ефективно затримували шкідливі мікроби, було виявлено, що мембрана SCOBY значно краще протистоїть біообрастанню.
Читати продовження: https://cutt.ly/5OtGEpX