Новини

Відкриття нових видів лістерій вимагає змін у моніторингу якості харчових продуктів

Вчені з Корнельського університету виявили п'ять раніше невідомих видів лістерій - патогенних бактерій, які здатні викликати харчове отруєння, а в деяких випадках провокувати смерть. Ці бактерії постійно мутують, тому виникає завдання впровадження нових більш жорстких методів їх виявлення при моніторингу якості харчових продуктів.

У рамках окремого дослідження, яке було присвячено перевірці наявності лістерій у грунті та сільськогосподарських джерелах води, фахівці з харчових продуктів у Корнеллі виявили у зразках п'ять нових видів патогенів і охарактеризували їх деякі унікальні властивості.

Читати продовження: https://cutt.ly/EnjKKDO
Новини Світу