Новини

Індійська водна сомельє Лакшита Кханна прагне змінити культуру вживання води

Сомельє Лакшітаа Кханна поставила перед собою завдання дізнатися все про різні смаки, текстури та інші властивості води, які є досить складними для порівняння. 


31-річна Кханна опанувала курс в Fine Water Academy (очолюваний Різе і Майклом Маша), де дізналася про ключові фактори, які впливають на смак води, а саме: рівень TDS (солевміст), рівень карбонізації та рівень pH, які можуть викликати тонкі зміни смаку і текстури води. 


Як визначити наявність у воді різних мінералів? 


У порівнянні з вином, різниця у смаку між водою з різною мінералізацією є досить незначною, однак вона є. Вода із різних джерел має різні смакові властивості завдяки різниці у солевмісті. Наприклад, кальцій надає воді «гладкості» та молочного присмаку; магній – гіркоти, а натрій може зробити воду солонуватою. Якщо у воді присутній металевих запах, це може вказувати на високий рівень заліза.  

 

Читати продовження: https://cutt.ly/vWTTDGQ