Проєкт «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки»: зустріч з представниками Suomen suurlähetystö Kiova - Embassy of Finland in Kyiv.

Проєкт «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки»: зустріч з представниками Suomen suurlähetystö Kiova - Embassy of Finland in Kyiv.

Проєкт «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки»: зустріч з представниками Suomen suurlähetystö Kiova - Embassy of Finland in Kyiv.WaterNet спільно з Кафедрою технології неорганічних речовин, водоочищення та загальної хімічної технології та Лабораторією іонного обміну та адсорбції, Хіміко-технологічний факультет, КПІ ім. Ігоря Сікорського, провели робочу зустріч з представниками Посольства Фінляндії.Сату Ело, спеціаліст з питань розвитку, та Ірина Голубцова, адміністратор проєктів, ознайомилися з ходом реалізації та першими результатами проєкту «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки», що з грудня 2022 року реалізує ГО WaterNet за фінансової підтримки Фінського Фонду Місцевого Співробітництва Посольства Фінляндії в Україні.За понад півроку проєктної діяльності:

- проаналізовано 693 проби води з понад 250 населених пунктів України, в т.ч. зі 132 навчальних закладів;
- розроблено інтерактивну онлайн карту якості питної води з першими результатами моніторингу;
- розроблено та імплементовано навчальний онлайн курс для студентів бакалаврів профільних спеціальностей «Новітні технології водопідготовки», який включає 9 лекцій та 6 лабораторних: 37 студентів отримали сертифікати за результатами підсумкового тестування;
- розроблено навчальний посібник «Новітні технології водопідготовки: Лабораторний практикум»;
- розроблено та імплементовано навчальний онлайн курс для викладачів профільних ВУЗів «Сучасні методи водопідготовки: теоретичні засади і методологія викладання», що включає 5 лекцій від міжнародних науковців та експертів практиків: 124 викладачі та спеціалісти з водопідготовки отримали відповідні сертифікати.

Наразі триває другий етап моніторингу якості води, в процесі розробки два навчальні онлайн курси для спеціалістів галузі та малих водоканалів, які заплановані на осінь.

Партнерські ВУЗи проєкту - Львівська політехніка, Національний університет водного господарства та природокористування та Український державний хіміко-технологічний університет в рамках договорів про співпрацю вже розпочали підготовку до адаптації та імплементації навчального онлайн курсу для студентів «Новітні технології водопідготовки» і найближчим часом отримають необхідне устаткування для проведення лабораторних робіт.

Сату Ело та Ірина Голубцова також ознайомилися з роботою Центру сучасних водних технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського та Лабораторією іонного обміну та адсорбції ХТФ.Дякуємо нашим партнерам за плідну співпрацю!

Дякуємо Suomen suurlähetystö Kiova - Embassy of Finland in Kyiv за фінансову підтримку проєктної діяльності WaterNet, яка в умовах сьогодення України є надважливою і результати якої, безумовно, стануть вагомим підґрунтям для подальшої розробки шляхів вирішення проблем водної галузі, зокрема доступу населення до безпечної питної води.

Далі буде. Працюємо на перемогу!