Онлайн курс для спеціалістів «Сучасні методи локальної водопідготовки»

Онлайн курс для спеціалістів «Сучасні методи локальної водопідготовки»

1 вересня: час для освіти!

Онлайн курс для спеціалістів «Сучасні методи локальної водопідготовки»

ГО «Всеукраїнське водне товариство WaterNet» спільно з Центром сучасних водних технологій при Хіміко-технологічний факультет, КПІ ім. Ігоря Сікорського оголошує набір слухачів на навчальний онлайн курс «Сучасні методи локальної водопідготовки».  

  Курс розроблено в рамках проєкту «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки», що реалізує WaterNet за фінансової підтримки Фінського Фонду Місцевого Співробітництва Suomen suurlähetystö Kiova - Embassy of Finland in Kyiv.

«Сучасні методи локальної водопідготовки» є базовим спеціалізованим курсом, який представляє слухачам актуальну інформацію та її прикладну спрямованість щодо сучасних тенденцій та закономірностей технологічних процесів і роботи технологічних схем в галузі локальної водопідготовки. Слухачі ознайомляться з основними проблемами та вимогами до якості питної води в Україні, традиційними методами локальної водопідготовки (механічні, сорбційні, знезараження води), сучасними методами очищення стічних вод та розглянуть основні технологічні процеси підготовки води на прикладі реалізованих проєктів в Україні та закордоном.
Навчальний курс розроблений за участі вітчизняних і закордонних науковців-практиків та провідних фахівці Ecosoft, що мають досвід практичної роботи з сучасним водоочисним обладнанням.   

Лектори курсу: 
• Мітченко Тетяна Євгенівна, д.т.н., професор кафедри ТНР, В та ЗХТ ХТФ, КПІ ім. Ігоря Сікорського; керівник Центру сучасних водних технологій та Лабораторії іонного обміну та адсорбції ХТФ, КПІ ім. Ігоря Сікорського
• Косогіна Ірина Володимирівна, к.т.н. доцент кафедри ТНР, В та ЗХТ ХТФ, КПІ ім. Ігоря Сікорського, заступник Керівника Центру СВТ з навчальної роботи
• Василюк Сергій Леонідович, к.х.н., заступник керівника Центру СВТ з дослідницької та випробувальної роботи ХТФ, КПІ ім. Ігоря Сікорського
• Андрусишина Ірина Миколаївна, керівник випробувального центру та завідувач сектору з вивчення мікроелементозів ДУ "Інститут медицини праці імені Ю.І.Кундієва НАМН України"
• Дрікер Юхим, менеджер з цифрової трансформації ТОВ «НВО Екософт»
• Стеценко Віталій, керівник технічної підтримки ТОВ «НВО Екософт», сертифікований фахівець WQA
• Мудрик Ростислав, директор департаменту розвитку бізнесу ТОВ «НВО «Екософт»
• Поляков Всеволод, технічний директор ТОВ «НВО «Екософт»
• Бурлакова Валерія, маркетинг менеджер по муніципальній воді в країнах Європи, Близького Сходу та Африки, DuPont Water Solutions, Таррагона, Іспанія

Курс складається з 10ти лекцій і 4х практичних семінарів. Заняття будуть проходити онлайн двічі на тиждень (вівторок, четвер) тривалістю до 1,5 години.

За результатами опанування курсу, набуття певних професійних знань, умінь і навичок відбудеться підсумкове тестування. Слухачі, що відвідали всі заняття та успішно склали іспит, отримають Сертифікат Центру сучасних водних технологій Хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Для членів WaterNet участь у курсі безкоштовна.
Для реєстрації на курс необхідно заповнити онлайн форму: https://forms.gle/gqKaPmBNh5Wg9iZS9 

Програма курсу:
03 жовтня Лекція 1 «Показники якості питної води. Контроль та сертифікація. Токсичність компонентів, що забруднюють воду». (Василюк С. Л., Андрусишина І. М.)
05 жовтня Лекція 2 «Українська водна криза в умовах воєнного стану та шляхи її подолання. Карта якості води». (Мітченко Т.Є., Косогіна І.В., Дрікер Ю.)
10 жовтня Лекція 3 «Сучасні методи механічної очистки води». (Василюк С.Л.)
12 жовтня Семінар 1 «Локальні установки фільтрувальної очистки води: досвід експлуатації». (Стеценко В.)
17 жовтня Лекція 4 «Сорбційні матеріали, методи та технології». (Косогіна І.В.)
19 жовтня Семінар 2 «Локальні установки сорбційної очистки води: досвід експлуатації». (Стеценко В.)
24 жовтня Лекція 5 «Баромембранні методи. Ультрафільтрація. Зворотній осмос. Частина 1». (Косогіна І.В., Василюк С. Л.)
26 жовтня Лекція 6 «Баромембранні методи. Зворотній осмос. Частина 2». (Василюк С. Л.)
31 жовтня Семінар 3 «Комерційні та побутові установки зворотного осмосу для очищення технічної та питної води: досвід експлуатації. Частина 1» (Стеценко В.)
02 листопада Семінар 4 «Комерційні та побутові установки зворотного осмосу для очищення технічної та питної води: досвід експлуатації. Частина 2» (Стеценко В.)
07 листопада Лекція 7 «Знезараження води». (Косогіна І.В.)
09 листопада Лекція 8 «Сучасні технології промислової водопідготовки». (Поляков В.)
14 листопада Лекція 9 «Сучасні методи очищення стічних вод». (Бурлакова В.)
16 листопада Лекція 10 «Сучасні рішення водопідготовки в умовах надзвичайних ситуацій». (Мудрик Р.)

Детальна інформація щодо участі буде надіслана після реєстрації.
Вчимося і працюємо на перемогу!